Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

4 - 3
Öxabäckshallen
14 februari 2009
15:00

IBF Göteborg

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBF Göteborg

Det svenska vintervädret visade sig från sin allra bästa sida denna allahjärtansdag. Därför tog det väl emot lite att stänga in sig i en dammig idrottshall för att spela innebandy när man istället kunde vara ute i det friska. Men sådana tankar försvann självklart så fort dörrarna öppnades till Ladan och stereodunket ekade från omklädningsrummet. För det var inte enbart en match i mängden som skulle avverkas denna dag. Det handlade nämligen om en toppmatch mellan två lag som slåss för glatta livet om en kvalplats till division I och där seger var ett måste för att hålla den drömmen vid liv inför de avslutande omgångarna. För Tygrikets del var det även upplagt för revansch efter den bedrövliga insatsen man svarade för i mötet lagen emellan i höstas.

Att det stod mycket på spel märktes också tydligt till en början, inte minst hos hemmalaget som inte gick att känna igen under den inledande akten. Göteborg tilläts styra och ställa medan hemmaspelarna uppträdde lite ängsligt och avvaktande.

Inte började det bättre i den andra perioden där Tygriket först slarvade bort ett gratisläge i numerärt överläge för att sedan låta en Göteborgsförsvarare få ställa in siktet två gånger innan han hittade bortre krysset på tredje försöket. Men efter detta lilla missöde började maskineriet sakta men säkert tugga igång. Tygriket hittade allt mer in i matchen och den aggressiva forchecking som varit så vägvinnande de senaste matcherna. Ett konstant tryck mot gästernas storspelande burväktare inleddes men utdelningen lät tyvärr vänta på sig. Men skam den som ger sig. Tygriket gnuggade oförtrutet vidare och i mittperiodens slutskede singlade tillslut ett långskott in bakom en skymd målvakt.

I den tredje perioden var det sedan Tygriket för hela slanten även om man inte riktigt kom till de allra hetaste chanserna. Göteborg såg allt mer räddhågsna ut och spelade snarare för att inte förlora än för att vinna och sådan brukar straffa sig i det långa loppet.

I matchens slutskede fick hemmalaget än en gång chansen i numerärt överläge, och denna gången togs tillfället tillvara. Göteborg tryckte sedan på för en kvittering mot slutet men lyckades aldrig komma till avslut. Tygriket kunde jubla över en välbehövlig trepoängare även om man inte stod för en toppinsats i matchen. Men i matcher av denna karaktär är det enbart resultatet som spelar någon roll. Hur det sedan såg ut från sidan får man ha överseende med.

Kvalchansen lever vidare och en nagelbitande avslutning väntar under de nästkommande veckorna. Bara att passa på och njuta av denna situation då det är just detta man tränar för vecka in och vecka ut under hela säsongen. Att få spela matcher som verkligen gäller något i slutskedet är inte alla förunnat, något man numera är väl medvetna om i Göteborg.

Till sist...
Redan klockan 09.00 satte sig herrarna Johansson och Jönsson i bilen för att avverka de 36 milen mellan ett vinterklätt Hagfors och ett för dagen strålande soligt Öxabäck, för att döma en innebandymatch i division II. Märkligt att det inte finns kompetenta domare på ett närmare avstånd kan tyckas. Fast å andra sidan har väl avsaknaden av dugliga rättskipare i Västsverige överbevisats gång på gång under denna vinter. Så därför var säkerligen båda lagen oerhört tacksamma för att förbundet valde att sätta in värmländsk kvalité i en såpass viktig och avgörande match. De båda Hagforspôjkera skötte sig också med bravur och lät som alla dugliga domare spelarna själva göra upp om de tre poängen på ett rättvist och ärligt sätt. Sådant uppskattas alltid av såväl spelare, ledare som publik.

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - IBF Göteborg 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)

1-0 Kristoffer Arvidsson (David Kristensson)
1-1
1-2
1-3
2-3 Viktor Nydén (Jesper Sunnerås)
3-3 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
4-3 Kristoffer Arvidsson (Fredrik Johansson)

Skott: 32-21
Publik: Uppgift saknas
Utv: TT99 2x2, IBFG 3x2
Domare: Niklas Johansson & Jörgen Jönsson

Hôven
¤¤¤ Biffen
¤¤ He-Man
¤ Hiawatha
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Kristoffer Arvidsson 1 2 0 0 2
Fredrik Johansson 1 1 1 0 2
Viktor Nyden 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
David Kristensson 1 0 1 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 2 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Martin Andersson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 15 nov 2008, 14:30 IBF Göteborg - IBK Tygriket 99 7 - 6